مک گريگور ارسال منشور را به خرداد ماه موکول کرد

به گزارش ميراث آريا(chtn) حميد بقايي در حاشيه مراسم رونمايي از تنديس حضرت امام (ره) و بازگشايي دو نمايشگاه تاريخ معاصر ايران و ظروف سلطنتي در مجموعه فرهنگي تاريخي سعدآباد با بيان اين مطلب در جمع خبرنگاران افزود: رفتارها و برخوردهاي موزه بريتانيا با موزه ملي با پيگيري‌هاي مدير کل امور بين‌الملل سازمان و اختصاصاً رئيس جديد موزه ملي به سمتي رفت که موزه بريتانيا اعلام کرد: چهار قطعه شيء تازه کشف شده همراه با منشور کوروش را براي نمايش به ايران مي فرستيم .

وي ادامه داد: نتيجه پيگيري‌هاي مدير کل بين‌الملل اين بود که ما روز يک شنبه ارتباطات خود را با انگليس به دليل عدم پايبندي آنها به تعهداتشان قطع کرديم اما نحوه عملکرد مثبت گروه مذاکره کننده در موزه ملي باعث شد طي مکاتيه مک گريگور با من در تاريخ پنجم فوريه اعلام کرد رسماً پايان ماه جولاي(خرداد ماه) به طور حتم منشور همراه با چهار تکه ياد شده را به ايران مي فرستند.

به گفته وي؛ مک گريگور تلوبحاً اعلام کرده که ارتباطات خود را حفظ و به ارتباطات خود ادامه دهيد اما ما بر سر حرف خود هستيم و علي رغم اين نامه هيچ اعتقادي ندارم که مدير موزه بريتانيا بر حرف خود پاي بند باشد.

وي با اشاره به اين‌که من از نحوه مذاکره تيم قبلي موزه ملي با موزه بريتانيا راضي نبودم اظهار داشت: اعتقاد دارم برخورد با طرف مقابل بايد اقتدارآميز باشد آنها منتي بر سر ما ندارند زيرا در انگليس دو بار نمايشگاه برگزار کرديم . اين، يک رابطه دو طرفه علمي و در قالب چارچوب و همکاري مشترک است.

به گفته اين مقام مسئول؛ در يک ماه قبل از نظر ما، در نامه مک گريگور کلمات نامناسبي بکار رفته بود، او اعلام کرده بود به دليل حوادث و اغتشاشات بعد از عاشورا، ايران، شرايط مناسبي براي نگهداري و برگزاري نمايشگاه منشور را ندارد اما رفتار و برخورد ما طي اين يک ماه و اقتدار در مذاکرات باعث شد طرف انگليسي از حالت طفره رفتن خارج شود.

معاون رئيس جمهور ادامه داد: معتقدم ميراث فرهنگي سربازان و حافظان ميراث فرهنگي يک کشورند همان طور که يک سرباز با عرق ملي از وطن خود دفاع مي‌کند مديران ما هم با آن نگاه، از ميراث فرهنگي خود حفظ و حراست مي‌کنند به اين دليل که آنها، امانتدار گذشته و تاريخ اين مرزو بوم هستند.

بقايي در ادامه به برخي از موضوع‌ها مانند پوشاک اقوام ايراني اشاره کرد و اظهار داشت: آثار درجه اول بايد در موزه ملي نگهداري شوند که از جمله مي‌توان به فرش،‌تابلو، نسخ خطي اشاره کرد.

وي در ادامه افزود: پس از روشن شدن وضعيت ميدان مشق، هر يک از ساختمانهاي واقع در ميدان مشق را مي‌‌توان به يکي از بخش‌هاي ياد شده اختصاص داد.

وي همچنين به قرار دادن برخي از موزه‌هاي تخصصي مانند فرش در زيرمجموعه موزه ملي اشاره کرد و گفت: در واقع اين موزه‌ها بخشي از موزه ملي به عنوان موزه مادر به لحاظ سياستگذاري و برنامه‌ريزي خواهند بود.

وي با بيان اين‌که متأسفانه موزه ملي ايران اسمي از موزه ملي داشت و صرفاً يک موزه باستان‌شناسي بود تصريح کرد: اما در همين موزه باستان‌شناسي هم در گذشته‌ به خوبي عمل نکردند و دوره‌هاي مديريتي گذشته موزه ملي، توجهي به آثار موجود در انبارهاي اين موزه نداشتند به طوري‌که هنوز آثاري در انبار اين موزه مربوط به 40 سال قبل داريم که مهر و موم شده و از گوني خارج نشده‌اند.

به گفته رئيس سازمان ميراث فرهنگي؛ ما آثاري در موزه ملي ارزشمند‌تر از منشور کوروش داريم که تاکنون هيچ‌گاه به نمايش عموم گذاشته نشده‌اند براي نمونه يک سري اشياي دوره ايلامي داريم که از خبرنگاران براي ديدن اين آثار دعوت مي‌کنم. قرار است تا پايان سال 89 بصورت مرتب اين آثار در موزه ملي به نمايش گذاشته شوند./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388112060